In september 2010 ben ik partner geworden van de IMC Weekendschool, vestiging Tilburg. Sinds 2005 jaar bestaat dit initiatief dat in Amsterdam is gestart.

IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren (10-14 jaar) uit de impulswijken in Tilburg kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. De jongeren krijgen drie schooljaren elke zondag les van professionals (vrijwilligers), die samen met de leerlingen hun vak uitoefenen. In Tilburg vinden de bijeenkomsten plaats op de Tilburg University, waar ik in de jaren 90 met veel plezier Psychologie heb gestudeerd. De lessen zijn zo ingericht, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. Het lef van de leerlingen wordt gestimuleerd en zij ontwikkelen een ijzersterk netwerk. Zo geeft de IMC Weekendschool hen de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

Naast een financiële bijdrage bestaat mijn betrokkenheid bij de Weekendschool uit het coachen van het team professionals dat de Weekendschool mogelijk maakt.

Af en toe draai ik een zondag mee als begeleider van de kinderen en kom dan met een grote glimlach op mijn gezicht thuis. Vooral de positieve benadering van kinderen en het bieden van inspirerende voorbeelden uit de samenleving spreken mij erg aan.

De weekendschool kan altijd vrijwilligers en sponsoren gebruiken. Voor meer informatie: www.imcweekendschool.nl/vestigingen/tilburg