Wat mij beweegt

Als kind al was ik gefascineerd door hoe mensen met elkaar communiceren. Wat maakt communicatie effectief? Ik wilde hier toen al actief aan bijdragen en regelmatig bemoeide ik me dan ook met de interactie binnen ons gezin en in mijn vriendenkring. Hierbij niet gehinderd door enige kennis van de verschillende communicatieniveaus en de dynamiek van de dramadriehoek, waar ik regelmatig (onbedoeld) in terecht kwam.

Logisch dus dat ik later koos voor een studie Psychologie en mij specialiseerde in communicatie. Na mijn studie werkte ik vier jaar als opleidingsfunctionaris in de gezondheidszorg, het begin van de rode draad in mijn loopbaan: de ontwikkeling van mensen in organisaties.

Vervolgens heb ik zeven jaar bij adviesbureau G&D gewerkt. Hier kreeg ik de kans om ervaring op te doen in individuele coaching, teamcoaching, intervisiebegeleiding en training. Een enorm leerzame periode waarin ik veel ontdekt heb, zowel over mezelf als over groepsdynamiek. Soms ook door precies de verkeerde interventies te doen. Zoals een groep met veel weerstand enthousiast overtuigen van het nut van de sessie. Pijnlijk op dat moment, maar later had ik veel profijt van deze ervaringen. Een duidelijk voorbeeld van "Return on Failure"

In april 2008 was de tijd rijp om voor mezelf te beginnen: de start van Van Leeuwen Coaching. Sinds 2013 heb ik in Berkel-Enschot een eigen praktijkruimte aan huis waar ik de individuele coachingsessies houd. 

Mijn kracht en affiniteit liggen in het begeleiden van managers en professionals in hun ontwikkeling, met name in relatie tot hun communicatie. Hoe kunnen zij, vanuit hun professionele rol, met (meer) impact communiceren?

Ik heb zelf vooral impact wanneer ik focus op de binnenwereld van mensen. “Zo binnen, zo buiten” zei Jung al…. Dat wat leeft in jouw binnenwereld, projecteer je op de buitenwereld. We zien de wereld dus eigenlijk zoals we zelf zijn… Ik geniet er van als mensen zich hier van bewust worden en er zo ruimte ontstaat voor verandering, zowel in de binnen- als in de buitenwereld. Zo kunnen mensen vanuit rust en “wijsheid” een bewuste keuze maken ten aanzien van hun doen (en laten), in de context van de organisatie waarin zij werken. 

Onderstaand citaat van Victor Frankl vat het motto van waaruit ik werk mooi samen.

Hoe ik werk

Over mij
Between stimulus and response there is a space.
In that space is our power to choose our response.
In our response lies our growth and our freedom.

– Victor Frankl